Een vliegengordijn op maat maken

Bijna alle producten op onze site kan je op maat maken. Of jouw favoriete product daar ook geschikt voor is lees je op de productpagina. Op deze met pagina met handleidingen lees je hoe je hoe je jouw vliegengordijn op maat maakt.

De breedte van vrijwel alle vliegengordijnen pas je op dezelfde wijze aan. Volg hiervoor onderstaande handleiding. Kan je het gordijn niet smaller maken of inkorten? Dan staat dit bij het product vermeld.

Een vliegengordijn smaller maken

Bijna elk vliegengordijn is voorzien van een profiel om de strengen vast te houden. Dit profiel is gemaakt van metaal of PVC. In beide gevallen kan je het profiel smaller maken.

Stap 1: Meet de breedte van je deuropening. 

Wil je het gordijn boven de deurpost hangen? Gebruik dan de maat tussen de twee stijlen in. Tel hier 4 centimeter bij op, zodat je vliegengordijn breder wordt dan je deurpost. Daarmee vermijd je dat een deel van de deuropening niet beschermd is.

Wil je het gordijn in de deurpost monteren? Neem dan de exacte maat, tussen de twee stijlen. Zonder de 4 extra centimeters dus.

Stap 2: Teken de gewenste maat af op het profiel van het gordijn.

Stap 3: Zaag het profiel af tot de gewenste breedte. Dit kan met een zaagje. Een ijzerzaag werkt voor zowel een metalen als een PVC profiel het beste.

Stap 4: Monteer het gordijn in het kozijn of boven het kozijn. Hiervoor kan je de al bevestigde of meegeleverde haakjes gebruiken.

Een vliegengordijn inkorten

Vrijwel al onze producten zijn in te korten. Niet elk product werkt op dezelfde manier, daarom hebben wij voor ieder type gordijn een stappenplan.

Kattenstaarten, draadgordijnen, PVC gordijnen en kralengordijnen

Stap 1: Meet de hoogte van je deur op en noteer deze maat. Houd hierbij rekening met de montageopties van het profiel van het gordijn. Deze kan je namelijk in het kozijn monteren, maar ook er boven.

Stap 2: Knip de strengen af op de gewenste lengte. Hierbij staat het mooi als de streng wordt afgeknipt op 1 of 2 centimeter boven de grond.

Stap 3: Monteer je een kattenstaart of draadjesgordijn? Brand dan de strengen onderaan dicht met een aansteker. Hiermee voorkom je dat de streng gaat uitrafelen.

Hulzengordijnen

Een deurgordijn met hulzen heeft strengen van metaal met PVC hulzen als decoratie. De strengen met hulzen kan je gemakkelijk korter maken door de schakels los te maken.

Stap 1: Meet de hoogte van je deur op en noteer deze maat. Houd hierbij rekening met de montageopties van het profiel van het gordijn. Deze kan je namelijk in het kozijn monteren, maar ook er boven.

Stap 2: Schuif de onderste huls van het metaal af. Daar onder zie je het ijzeren haakje zitten.

Stap 3: Haak het ijzeren haakje los.

Stap 4: Herhaal dit, totdat het gordijn op de door jou gewenste maat is.

Stap 5: Controleer of alle strengen even lang zijn. Zijn ze dat niet? Gebruik dan de eerder losgemaakte haakjes om de kortere strengen weer naar de juiste lengte te brengen. 

Lamellen horgordijnen

Vrijwel al onze producten worden kant-en-klaar geleverd. Echter, een lamellengordijn niet. Tijdens het installatieproces kom je er ook meteen achter hoe je het product op maat kan maken. Je vindt er alles over in de bijgeleverde handleiding.